Blog
De vacatures uitgelicht Carly Huijgens

De vacatures uitgelicht


Regiotaxi

Als chauffeur regiotaxi ben je verantwoordelijk voor het (op een prettige manier) vervoeren van verschillende doelgroepen (ouderen en/of gehandicapten) in een auto of (rolstoel)bus. Je passagiers worden in de regio vervoerd tegen een bescheiden eigen bijdrage. De ritten worden gecombineerd, dus je hebt vaak meerdere passagiers in je auto of bus die naar verschillende bestemmingen gaan. Als chauffeur Regiotaxi beweeg je je op een soepele wijze door het verkeer. Je hebt een luisterend oor, stelt je passagiers op het gemak en helpt ze bij het in- en uitstappen. Regiotaxivervoer vindt 7 dagen per week plaats, vaak tussen 6 uur ’s ochtends en 1 uur ’s nachts. Enige flexibiliteit is dus erg belangrijk! Hoe flexibeler jij bent, hoe meer uren je kunt rijden!

 

Valys vervoer

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het vervoeren van verschillende doelgroepen naar een locatie buiten de regio. Valys is beschikbaar voor dezelfde doelgroepen als het regiotaxi vervoer. Je passagiers gaan er bijvoorbeeld een dagje op uit of ze bezoeken familieleden. Je komt in deze functie op veel verschillende plekken en ziet zo erg veel van ons mooie land. Je komt te werken in een wekelijks wisselend rooster, waarbij je ook avonden en weekenden wordt ingezet.

 

Leerlingenvervoer

In deze functie breng je een vaste groep leerlingen iedere ochtend naar school (speciaal onderwijs) en breng je ze in de middag weer naar huis. Je krijgt iedere dag een vaste route waardoor je een goede band met de leerlingen opbouwt. Uiteraard zorg je er voor dat de rit veilig verloopt. De stemming van de kinderen is afhankelijk van hoe hun dag verloopt. Het is aan jouw de taak om de schooldag van deze kinderen goed te laten beginnen en eindigen. Je werkt van maandag t/m vrijdag en volgens een vast rooster. Tijdens de schoolvakanties ben je vrij!


Cliëntenvervoer

In dit vervoer heb je ook te maken met een vaste groep passagiers die je meerdere keren per week of zelfs dagelijks vervoert, bijvoorbeeld naar een werklocatie of dagbesteding. Het gaat hier om passagiers met een verstandelijk en/ of lichamelijke beperking. Net als in het leerlingenvervoer werk je ’s ochtends en ’s middags.

 

Ziekenvervoer

Als chauffeur ziekenvervoer rijdt je ritten in opdracht van zorgverzekeraars. Denk hierbij aan patiënten die voor terugkerende dagbehandelingen naar het ziekenhuis moeten. Bij dit vervoer is het belangrijk dat je goed aanvoelt hoe het met een passagier gaat en daar indien nodig je communicatie en rijstijl op aanpast. Ziekenvervoer vindt over het algemeen vooral plaats van maandag tot en met vrijdag, veelal overdag. Echter lopen sommige behandelingen ook door in de weekenden, dus ook dan kun je worden ingepland.

 

Straattaxi

Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het vervoeren van passagiers van A naar B. Dit kan zijn vanaf een station of taxistandplaats, maar klanten kunnen natuurlijk ook telefonisch een rit bestellen. De passagiers worden vervoerd tegen het normale taxi tarief. Als chauffeur Straattaxi is het van belang dat je goede stratenkennis hebt. Je zorgt ervoor dat passagiers veilig naar hun bestemming gebracht worden. Je werktijden staan niet vast, aangezien het van te voren niet bekend is wanneer een passagier jouw hulp nodig heeft.

 

Vaak worden de vervoerssoorten met elkaar gecombineerd. Dus als chauffeur regiotaxi rijd je tussendoor ook ooit ritten voor het ziekenvervoer. Bij het leerlingen- en instellingenvervoer zit dit net iets anders. Hierbij zijn er soms mogelijkheden om extra ritten te rijden in ander vervoer, maar is dat lang niet altijd zo.

 

Lijkt een baan als chauffeur jou iets? Bekijk hieronder dan een greep uit onze openstaande vacatures.Deze pagina delen:  


Geef een reactie