Blog
Hoe ziet een dag van een taxichauffeur eruit?

Hoe ziet een dag van een taxichauffeur eruit?


Vraag jij jezelf dit ook wel eens af?

In Coevorden haal ik een verstandelijk beperkte vrouw op die elke woensdag en zondag haar moeder in Klazienaveen opzoekt. Deze woont in een verzorgingstehuis. “Ah…daar heb je de lieve, knappe chauffeur weer” zegt ze, terwijl ik haar een arm geef en haar naar de taxi begeleidt. Nu weet ik dat ze het tegen elke chauffeur zegt, man of vrouw, maar dat maakt mij niets uit. Ik breng haar bij de moeder die bedlegerig is. Op de gang hoor ik het geklingel van borden en pannen die afgewassen worden en twee jonge meiden, stagiaires denk ik, staan in de kamer de afwas te doen. “Zo dames dat gaat er lekker wild aan toe hier” zeg ik. Ze lachen erom en verwelkomen de dame die ik begeleid. “Dag lieve man “ roept ze me nog toe en haar moeder glimlacht naar me.

 

Met de Tesla haal ik een ouder echtpaar op bij een tandarts in Emmen. Een ouder echtpaar uit Kroatië die al een aantal jaar in Nederland wonen. De man heeft een duidelijk Amsterdams -Nederlands accent en de vrouw doet haar best om zo goed mogelijk Nederlands te spreken. Na een vrolijk ritje, zeggen ze me hartelijk dank toe voor de fijne rit in de prachtige auto. Kiek weer een cadeautje denk ik weer. Het kan niet op vandaag! Op naar Klazienaveen waar ik een vaste klant op haal, een man van in de 80 die in een dorp verderop meerdere malen per week zijn vriendin bezoekt. Ze eten samen en doen een potje Rummikub. Mooi man. Leuk zulke klanten waar je een band mee opbouwt.

 

Ook wat minder nieuws vandaag. Ik heb een paar dagen terug een vrouw begeleidt naar het ziekenhuis waar haar man vaste klant aan huis werd. Hij leek stabiel en zou snel weer naar huis mogen. Heb ik toch gehoord dat de man is overleden, dit houdt je toch even bezig. Ik heb een foto genomen van de rouwkaart die in de hal hangt waar ze woont. Zal er een kaartje heen sturen. Het is nog niet klaar vandaag. In Weiteveen pik ik een dame van in de 60 op zie aangeeft op bezoek te gaan bij haar man in het ziekenhuis. Hij is twee weken geleden op straat in elkaar gezakt ten gevolge van een herseninfarct. Half verlamd en nog maar kijken wat of de restschade blijft. Net uit de schuldsanering, auto-tje gekocht en leven weer aardig op de rit zegt ze me. Tja…je bent een luisterend oor en probeert wat zinnigs terug te zeggen maar kunt alleen je medeleven tonen. Al met al toch weer een goede dag want heb het luisterend oor kunnen zijn en ook de fysieke steun, toch mooi man.


taxipastoraa afbeelding 111937738409

Deze pagina delen:  


Geef een reactie