Blog
De taxi(bus) Carly Huijgens

De taxi(bus)


Ook zo benieuwd naar de verschillende vervoersmiddelen waar je mee te maken krijgt als chauffeur? Lees dan snel verder.


afbeelding blog 111968127425

De taxi(bus)

Als chauffeur rijd je in diverse vervoersmiddelen. De taxi’s zijn er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van het soort vervoer en het aantal passagiers, rijd je in een personenauto, bus of rolstoelbus. Dit kan dus per dag verschillen! Alle vervoersmiddelen zijn ruime en moderne wagens, die veel comfort bieden aan de passagiers en zijn voorzien van een BCT-systeem. Op het moment dat je start bij een van onze opdrachtgevers, wordt je uitgebreid ingelicht over het gebruik van de vervoersmiddelen en het BCT-systeem.

 

Met de personenauto of bus vervoer je tussen de 1 en 8 passagiers tegelijkertijd. Deze voertuigen zijn technisch in orde en voorzien van alle gemakken om de passagier een zo comfortabele een veilige rit te bezorgen. De rolstoelbus is een modern voertuig waarin passagiers met een rolstoel veilig vervoerd worden. Deze voertuigen zijn voorzien van extra beenruimte, een liftinstallatie, vastzetsystemen en extra veiligheidsgordels. Zo wordt de veiligheid van jouw passagiers gegarandeerd. 

 

BCT-systeem

Alle taxi’s zijn voorzien van een boordcomputer, BCT genoemd. De boordcomputer registreert ritten en rijtijden, zodat de taxicentrale de voertuigen beter kan controleren. Mocht er onverwacht iets gebeuren op de weg (file of een ongemak in de bus), dan kunnen zij dit probleem tijdig opsporen en oplossen. De centrale plant ook ritten in. Zij zien waar een voertuig zich bevindt en kan zo een rit indelen bij een chauffeur die stil staat. Als chauffeur accepteer of weiger je de rit.


Media


Deze pagina delen:  


Geef een reactie