Blog

Corona maatregelen


Blog maatregelen 111944551680

In verband met de bestrijding van het Coronavirus heeft de overheid drastische maatregelen aangekondigd. Een van de meest ingrijpende is dat de scholen in Nederland gesloten zijn. Deze maatregel heeft een grote impact voor veel van onze medewerkers. Wellicht ook voor jou. Om je zo goed mogelijk te informeren over wat de gevolgen (kunnen) zijn hebben wij hieronder een aantal vragen alvast beantwoord.


Moet ik gaan werken?

Of je nodig bent op het werk bepaalt de opdrachtgever. Ondanks dat de scholen sluiten in de komende weken, zullen er nog altijd leerlingen met ouders die bijvoorbeeld in de zorg werken vervoerd moeten worden, mensen naar ziekenhuizen gebracht moeten worden, etc. Ga er dus vanuit dat je moet werken, tenzij jouw opdrachtgever laat weten dat het niet nodig is.

 

Mochten er dringende redenen zijn waardoor je niet zou kunnen werken, laat dit dan ook aan de opdrachtgever en aan ons weten. In de bijlage van deze mail vind je een toelichting op deze redenen en de gevolgen hiervan voor jou.

 

Krijg ik mijn salaris doorbetaald?

Of je bij het wegvallen van werk je salaris doorbetaald krijgt is afhankelijk van welk soort contract je hebt. Hieronder hebben wij kort uiteen gezet wanneer je recht hebt op salaris doorbetaling of wanneer je een uitkering kunt aanvragen.

 

Heb je een contract (Fase A, Fase B of Fase C contract) met gegarendeerd aantal uren per week? 

je krijgt van ons je contracturen gewoon doorbetaald. Ook als de opdrachtgever aangeeft dat er geen werk voor je is.

 

Heb je een Fase A contract met uitzendbeding?

Je vraag een WW uitkering aan. Hiervoor dien je je zo spoedig mogelijk te melden bij het UWV. Dat kan via deze link: https://www.uwv.nl/particulieren/direct-doen/aanvragen-ww-uitkering.aspx

 

Heb je een oproep- en of 0-uren contract (Fase A, Fase B of Fase C)?

Je krijgt je loon vanuit ons uitbetaald. Het loon zal gebaseerd zijn op het gemiddeld aantal gewerkte uren van de afgelopen 13 weken.

 

Ik ben ziek. Wat verandert er voor mij?

Als je op dit moment ziek bent blijft ons normale ziekteverzuim reglement van kracht. Op het moment dat je weer beter bent bespreken we met je wat de vervolgstappen zijn.


Wij houden de ontwikkelingen rondom het Corona virus uiteraard zeer goed in de gaten. De komende twee weken zullen er waarschijnlijk opnieuw wijzigingen plaats vinden. Wanneer nodig zullen wij jullie opnieuw per mail informeren.

 

Verder willen wij al onze medewerkers veel sterkte en succes wensen in deze roerige tijden. Het treft ons allen en hopelijk kunnen we er met elkaar het beste van maken.

Pas goed op jezelf en op elkaar!

 

Heb je een vraag? Stuur ons dan een mail via info@talent4taxi.nl of bel ons via 040-8200850.Deze pagina delen:  


Geef een reactie